БНР програма “Хоризонт”: Ще оживее ли отново разрушен храм на свято място в столичния квартал “Младост”

Може ли да оцелее незастроено място, за което се твърди, че е свято, в наситената софийска архитектурна среда? В разгара си е кампанията за набиране на средства за изграждането на храм “Св. … Цялата публикация » “БНР програма “Хоризонт”: Ще оживее ли отново разрушен храм на свято място в столичния квартал “Младост””

Заедно да въздигнем отново храма „Възнесение Господне“

Скромен метален кръст бележи едно свято за българите място в София, в квартал „Младост 1”. Всяка година на Спасовден (Възнесение Господне) при кръста се събират множество хора да почетат празника, … Цялата публикация » “Заедно да въздигнем отново храма „Възнесение Господне“”

Нов храм сред панелките в Младост

“Свято място пусто не остава”, твърди една руска поговорка. Оказва се, че тя е валидна и за нашите географски ширини. Поне що се отнася до едно кътче в столичния комплекс “Младост 1”. … Цялата публикация » “Нов храм сред панелките в Младост”

Отец Димитър: Скоро в “Младост” ще има нови църкви

Отец Димитър от църквата “Св. Георги Победоносец” в кв. “Дървеница” става свещеник на 50 г. – преди това е бил шофьор на ТИР
– Отче, разкажете за началото на житейския си път и как стигнахте до вярата? … Цялата публикация » “Отец Димитър: Скоро в “Младост” ще има нови църкви”