На 02.06.2022 г. се проведе ежегодния курбан по случай храмовия ни празник “Св. Възнесение Господне” /Спасовден/. Празникът “Възнесение Господне” чества деня, в който нашия Господ Иисус Христос се възнесе от нас на небесата и седна отдясно на Бог Отец.
Архимандрит Флавиан освети и благослови курбана, който беше подготвен с любезната помощ на нашите братя и сестри от храм „Св.

Скъпи приятели!
На 11.08.2021 г. ни напусна Мария Шопова, дългогодишен член на църковното ни настоятелство. Тя загуби тежката битка с коварна болест и предаде Богу духа си! В навечерието на Успение Богородично – ние изгубихме страхотен човек!
Мария Шопова работеше неуморно за нашата кауза, като тя продължи делото на баба си Спаса и майка си Цветанка и остана вярна на семейния обет към Нашия Небесен Отец.

Честито Възнесение Христово!
40 дни след като биде разпнат и възкръсна, Христос се прощава с учениците Си и възнася на небето.
Жизнодавецът победи Смъртта!!!
Месията победи тъмните сили, които искаха да спрат Божието Слово!!
Христос излезе от гроба като от дворец!!
Той събра апостолите Си, за да ги подготви за великото им дело!!!

Църковното настоятелство на храм “Св. Възнесение Господне” изказва своите благодарности на футболните отбори на ТЦ Метро Сити и UPS за участието им в благотворителния футболен турнир на 26.10.2019 г. /Димитровден/ за набиране на средства за изграждане на Храма.
Бог да ви пази, момци! Благодарим за щедростта! Нека душите ви се изпълнят с Божия Благодат и Мир!

Настоятелството на храм „Св. Възнесение Господне” (Св. Спас) с радост съобщава, че получи в дарение още един поземлен имот за изграждането на храма!
Славина Петрова, жител на кв. Дървеница, гр. София дари парцел, граничещ с терена за храма. Имотът е наследствен и е принадлежал на дядо й по бащина линия –

Може ли да оцелее незастроено място, за което се твърди, че е свято, в наситената софийска архитектурна среда? В разгара си е кампанията за набиране на средства за изграждането на храм “Св. Възнесение Господне” в столичния квартал “Младост” – 1. Инициативата протича под надслов “Свято място пусто не остава”.
Храмът би възстановил традицията там да има запазена духовна територия,

На 25.05.2017 г. по случай храмовия празник „Св. Вознесение Господне” (Спасовден) се проведе ежегодния курбан. Официални гости ни бяха г-жа Биляна Петрова, зам. кмет Район Младост, отец Харалампи и сестрите Матрона и Ефимия от манастира Св. Илия в Младост-2 и г-н Кирил Митрополитски.
Предстоятелят на храм „Св. Вознесение Господне”архимандрит Флавиан освети и благослови курбана.

Скромен метален кръст бележи едно свято за българите място в София, в квартал „Младост 1”. Всяка година на Спасовден (Възнесение Господне) при кръста се събират множество хора да почетат празника, извършва се водосвет. Легендите разказват, че някога, в Средновековието, тук е имало голям манастир, разрушен от турците по време на Софийското въстание.